Pierderea auzului

Pierderea auzului pentru multi dintre noi poate avea consecinte pe termen lung, ce pot fi iremediabile.Incepand cu izolarea sociala, se poate discuta si despre efecte negative pentru comportamentul nostru. Cum ne poate schimba viata acest fenomen?

In primul rand, primele semne pot fi insesizabile la inceput. Daca in prima faza , nu sesizam atunci cand dam volumul mai tare la televizor, in momentul in care ne pierdem printre cuvintele nerostite de catre cei dragi, situatia devine tot mai evidenta.

In al doilea rand, nu mai suntem aceeasi , iar irascibilitatea resimtita poate avea un trend ascendent. Pierderea auzului se realizeaza in timp, si nu brusc. Este esential sa punem pret pe schimbarile resimtite cu fiecare pas. Care sunt semnele evidente in pierderea auzului

N

Dam volumul mai tare la televizor

N

Crestem si volumul telefonului mobil

N

Ii rugam pe cei dragi sa repete cuvintele

N

Vorbim mai tare fiindca nu ne mai auzim pe noi insine

N

Dezorientarea, un alt fenomen ce intervine, fiindca nu mai identificam sursa din care provin sunetele

N

Ne retragem treptat din toate mediile sociale,fiindca frustarea incepe incet sa fie evidenta

N

Incet, se instaureaza sentimental de singuratate, cu toate consecintele sale

N

Izolarea si depresia pot surveni in cele mai negre scenarii

Suntem vulnerabili cu fiecare moment, cu fiecare zi…Totusi, nu resimtim valoarea unui lucru decat atunci cat il pierdem.

Pierderea auzului nu ne afecteaza doar pe noi , ca indivizi, ci si pe cei dragi noua, afectandu-ne relatiile interumane. De ce este necesar sa extindem suferinta si asupra celor dragi noua? De ce nu putem sa luam masuri incipiente astfel incat sa nu pierdem timp pretios si resurse imporante.

Totodata, uneori un semnal de alarma asupra sanatatii noastre este binevenit. Cu cat intelegem mai rapid ca preventia este cheia, cu atat remediile sunt mai aproape de noi, de sufletul nostru. Pierderea auzului poate fi gestionata corespunzator, respnsabil, de fiecare dintre noi daca suntem informati corect.

Prin prevenire intelegem ca atunci cand observam semnele timpurii ale pierderii auzului, sa le comunicam celor dragi, sa decidem impreuna ce varianta este optima si sa acceptam ca nu este nici o pierdere, ci doar o stare ce poate fi combatuta cu usurinta.

Pierderea auzului nu afecteaza decat persoanele ce se cufunda in aceasta stare si nu accepta remediile societatii avansate in care traim.

Nu lasa pierderea auzului sa te piarda si pe tine… Află mai multe pe www.audionova.ro

RECUPERAREA AUZULUI ÎN
3 PAȘI

1

ÎȚI FACI O TESTARE DE AUZ

2

AFLI POSIBILITĂȚILE DE REABILITARE AUDITIVĂ

3

SPECIALISTUL ÎȚI RECOMANDĂ APARATUL POTRIVIT PENTRU PIERDEREA TA